11 mei 2016 is de Nederlandse Delegatie bestaande uit de Nederlandse Kampioenen Sambo Paula Borgonje en Remo Smeer samen met de SBN voorzitter Hendrik Jan Ningbers afgereisd naar Kazan Rusland om deel te nemen aan het E.K.Sambo.

Voor beide atleten was dit de 1e keer dat beide deelnamen aan een E.K.het resultaat was daarom ondergeschikt ,het ging hier vooral om de basis te leggen voor andere grote toernooien.De organisatie en entourage was groots,Rusland had niets aan het toeval over gelaten.Het toernooi verliep vlekkeloos,organisatie was perfect,scheidsrechters namen de juiste beslissingen en konden daarbij terug vallen op de video scheidsrechters.Kortom voor beide deelnemers een ervaring om nooit te vergeten.

Paula Borgonje werd uitgeschakeld in haar partij in de -56 kg. door een geroutineerde Roemeense, deze Roemeense verloor haar volgende partij waardoor er geen herkansing volgde voor Paula.

Remo Smeer -90 kg.wist door te dringen tot de kwart finale waar hij werd uitgeschakeld door de Duitser Helge Molt  3e op het W.K. 2015 deze verloor de halve finale van de Russische winnaar van het E.K. waardoor er voor Remo ook geen herkansing volgde.